16. Flirtez, doar vreau să mă mărit!

Trage și tu din ochi cuiva! 

Acest sfat l-am primit în urmă cu ceva timp. Am spus nu din start. Mergând însă într-un loc străin am dat peste băieți pe care nu îi cunoșteam. La început m-am comportat normal, dar inconștient am început să zâmbesc mai diferit. Nu mi-am dat seama la primul zâmbet. Dintr-o dată se aprinde o luminiță. Trage și tu din ochi. 

Doamne, dar nu am tras din ochi.

Nu, ai dreptate, ai tras din zâmbet. 

Am plecat capul și m-am roșit.

Ce e atât de grav în a zâmbi cuiva mai diferit, a te comporta mai diferit, a râde mai diferit? Păi ce e greșit în a ispiti pe cineva?

Doroteea, a flirta e una, a ispiti e alta. 

Poate că am dus lucrurile mult într-o direcție, dar fii atentă la următoarele versete (Proverbe 7:11-23):

11 Era bună* de gură şi fără astâmpăr; picioarele** nu-i puteau sta acasă:
12 când în uliţă, când în pieţe, pe la toate colţurile stătea la pândă.
13 Ea l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat, şi, cu o faţă fără ruşine, i-a zis:
14 „Eram datoare cu o jertfă de mulţumire, azi mi-am împlinit juruinţele.
15 De aceea ţi-am ieşit înainte, să te caut, şi te-am şi găsit.
16 Mi-am împodobit patul cu învelitori, cu aşternut de pânzeturi* din Egipt;
 
17 mi-am stropit aşternutul cu smirnă, aloe şi scorţişoară.
18 Vino, să ne îmbătăm de dragoste până dimineaţă, să ne desfătăm cu dezmierdări!
19 Căci bărbatul meu nu este acasă, a plecat într-o călătorie lungă,
20 a luat cu el sacul cu bani şi nu se va întoarce acasă decât la luna nouă.”
21 Tot vorbindu-i*, ea l-a ademenit şi l-a atras cu** buzele ei ademenitoare.
22 Deodată, a început să meargă după ea, ca boul care se duce la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre cursă,
23 ca pasărea* care dă buzna în laţ, fără să ştie că o va costa viaţa, până ce săgeata îi străpunge ficatul.

Cum era femeia?

Bună de gură.

Bună de gură aici nu are sensul de moară stricată, ci se referă la femeia care are tolba gurii plină de miere.

Noi prin cuvintele ”dulci” pe care le spunem nu intenționăm să îi atragem pe băieți în patul nostru (sper să nu fie cazul), ci să le prindem inima în laț și să ne ridicăm stima de sine.

În momentul în care vorbești cu un băiat diferit de cum vorbești cu vecinul de 80 de ani, e o problemă.

Da, toată lumea vrea să se căsătorească, chiar și băieții, dar a face asta prin niște trucuri se numește păcat.

Pot flirta prin haine, prin cuvinte, prin gesturi, prin râs și chiar a-l face pe un băiat să facă ce vrei tu e păcat.

Poate nu m-am făcut clară la ultima idee.

Uneori nu le spunem băieților ceea ce am vrea, ci o luăm pe o rută ocolitoare, cu alte cuvinte îi manipulăm. Nu e flirt, dar nu e biblic. Asta se numește o zonă gri. Iar zona gri e păcat.

Fii tu. Așa cum ești. Nu lăsa ”toată lumea trage cu ochiul ” să îți dicteze modul în care îți vei cuceri soțul. Flirtul e o pseudo piatră de temelie a unei relații. Un băiat atras de cuvinte dulci spuse pentru a-l atrage îl pune pe acel băiat în ipostaza de un bou care este dus la măcelărie. Doar nu vrei să te căsătorești cu un bou, nu?

O fată trebuie să ridice prin cuvintele ei, dar a învârti un băiat pe degete nu poartă numele de zidire spirituală.

Aaa, încă ceva. În lumea internetului.

E un lucru pe care nu îl înțeleg.

În momentul în care un băiat îți scrie și ești la laptop, telefon, tabletă etc. și poți să îi răspunzi, de ce lași să treacă câteva ore, dacă nu zile până să îi răspunzi? Crezi că dacă faci pe inabordabila ești mai râvnită? Eu cred că asta e fățărnicie. Nu zic nici să stai lângă mess toată ziua, dar dacă poți să răspunzi, fă-o, dar fă-o ca la Carte. Arată respect. E valabil și de cealaltă parte. Jocurile de-a alba neagra nu sunt biblice.

Știu că vrei să auzi cuvinte frumoase. Vrei să ți se spună că ești frumoasă. Deșteaptă. Creativă. Că îți stă bine rochia. E normal. Dar nu fugi după băieții care îți pun aceste cuvinte pe tavă. În momentul în care un băiat pe care l-am mai văzut o dată în viață vine și îmi spune că sunt deșteaptă, că nu a mai întâlnit o fată ca mine spun mulțumesc și plec mai departe. De fapt nici nu îl aud. Acele cuvinte sunt spune pentru a-mi face inima să cedeze mai ușor. Nu lăsa cuvinte să îți cucerească inima. Ești frumoasă! sună la fel pentru 1000 de fete. Nu uita asta. Faptele trebuie să fie urmate de vorbe. Abia atunci acestea au valoare.

Vreau să vă las mărturia unei tinere mămici. O femeie pe care eu o apreciez. Sper să vă întărească inima.

De curand am aniversat 5 ani de casnicie. Ani plini de dragoste, de bucurie, de iertare, de lepadare de sine, de copii, si mai ales de har. Dumnezeu e cel mai credincios in acest legamant si El ne da bucurie, dragoste si putere ca sa ramanem credinciosi unul altuia. Mai bine doi decat unul! Asa am scris pe invitatia noastra la nunta, asa credem si azi. Ne-am intalnit vara, in 2010, si ne-am casatorit tot vara, in 2011. Dumnezeu ne-a coplesit cu bunatatea Lui si ne-a facut parte de o poveste de dragoste minunata. L-am rugat multi ani sa imi scrie El povestea de dragoste si sa imi dea un sot dupa inima Lui. Am primit mai mult decat stiam sa cer. Si toata Slava e a Lui!
Dar pana sa il cunosc pe alesul meu, m-am tot uitat in jur, cautand un baiat credincios, matur, destept si dragut. Un filtru destul de serios care sa ma tina la distanta de alegeri gresite. Standarde prea inalte, au spus unii. Dar nimic nu e prea greu pentru Domnul, imi repetam eu.
In anii de liceu, marturisesc ca imi placea sa primesc atentie de la baieti, fara sa ma gandesc la casatorie. Desi ma rugam constant pentru viitorul meu sot, adesea un schimb de zambete, cuvinte sau mesaje cu un baiat ma facea sa simt fluturasi in stomac. Ce putea fi gresit in a vorbi frumos sau a zambi unui baiat? Prin harul Domnului, am aflat raspunsul la timp. Orice relatie cu un baiat va lua o parte din inima mea. Oricat de nevinovata si de curata ar fi. Iar eu nu imi doream sa dau din inima mea sau din trupul meu decat unuia singur, cel pe care Dumnezeu l-a ales sa imi fie sot.
Dar cum il voi gasi? Cum ma va remarca daca eu nu ii atrag atentia? Cum voi sti care e cel mai bun pentru mine daca nu cunosc mai multe alternative? Si cand il voi gasi, de unde voi sti ca el este cel ales?
Cata neliniste imi ridicau aceste intrebari. Dar Dumnezeul pe care l-am cunoscut in Scriptura, e Dumnezeul Suveran, Atotputernic si Bun. El mi-a creat inima, El imi cunoaste viitorul, si El face ca toate lucrurile sa lucreze spre binele celor ce il iubesc pe El.
Asa ca am asteptat si m-am rugat, cu increderea ca Domnul imi va implini dorintele inimii si atunci cand va aduce alesul in viata mea, tot El imi va deschide ochii sa il recunosc. Ce bucurie sa marturisesc ca asa a fost! Dumnezeu e credincios promisiunilor Lui si face orice lucru frumos la timpul Lui!
De-aceea, draga mea, oricat de greu ar fi sa astepti, pastreaza-ti puritatea si inima intreaga pentru cel pe care Creatorul tau l-a ales sa iti fie iubit si sot. Nu starni dragostea pana nu vine ea. Nu-ti cobori standardele. Nu fa compromisuri de dragul unor emotii trecatoare. Asteapta povestea de dragoste pe care Cel Mai Mare Romantic ti-o poate scrie.
Draga mea, ai de ales intre asta si aventurile sentimentale, sau „conversatiile usoare cu aluzii de dragoste” prin care lumea defineste flirtul.

3 gânduri despre “16. Flirtez, doar vreau să mă mărit!

  1. Cred ca acest articol este plin de sfaturi folositoare dar inclina putin in cealalta extrema. Da, cred ca este gresit sa flirtezi cu toti baietii care iti arunca o privire mai lunga sau care iti zambeste. Dar suntem fiinte umane, sociale si asta inseamna ca trebuie sa fim ambile, zambarete, sociabile. Daca eu sunt o fata credincioasa, gata de casatorie, ce greseala fac eu daca zambesc unui baiat sau incerc sa fac o gluma cu baiatul langa care m-as vedea?
    Eu cred ca multe fete joaca rolul de printese intr-un castel care asteapta ca un print sa treaca de zidurile ignorantei si ale nepasarii fetei si sa te cucereasca, venind calare pe un cal alb.
    Sunt pline bisericile noastre de fete plus 25 de ani care se mira ca sunt singure, dar daca le intrebi ce vor de la viitorul lor sot, ele cauta perfectiunea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s