7. Invitatie la rugaciune

De mii de ani, civilizatiile s-au inchinat si s-au rugat dumnezeilor lor. Cateodata aceste civilizatii aveau mai mult de un dumnezeu caruia i se inchinau. Erau dispusi sa sacrifice animale si oameni daca asta era necesar ca sa fie placuti zeilor. Israelitii, care se inchinau adevaratului Dumnezeu, trebuiau sa aiba un anumit port, sa jertfeasca anumite animale, sa se roage la anumite ore, etc… Aceatsa era o treaba serioasa, iar daca un mic detaliu era uitat, Dumnezeu urma sa curme viata preotului si cateodata oamenilor din jurul acestuia. Nu era nimic de gluma. Oamenii erau infricosati si tremurau cand trebuiau sa se roage.
Sarim cateva mii de ani… unul dintre ucenicii lui Isus a venit la El si l-a intrebat ” Doamne, invata-ne sa ne rugam” Luca 11:1. Aceasta rugaciune a devenit cea mai populara rugaciune din zilele noastre. Dar ce s-a schimbat? De ce nu ni se mai cere sa aducem jertfe si sa ne rugam in anumite moduri, repetand dupa ceea ce spune preotul? Cand Isus a murit pe cruce in acea zi, El a a fost ultima jertfa. Sangele lui a acoperit toate pacatele din trecut, prezent si viitor. El a murit sa ne dea oportunitatea de a avea o relatie personala cu El. Gata cu animalele jertife si alte detalii fara de care Dumnezeu nu ne aude rugaciunea.
Dar cu toate binecuvantarile de care ne bucuram astazi, totusi ni se pare greu sa ne rugam… chiar si 5 minute pe zi. Nu avem niciodata timp, intotdeauna apar lucruri mai importante, gasind scuze peste scuze.
Cred ca principalul motiv pentru care generatia noastra nu se roaga este pentru ca nu stie ce inseamna frica de Dumnezeu. Nu il mai cunoastem pe Dumnezeu. Cat de Sfant e, Suveran, nu suntem constienti ca intr-o zi va judeca pe pacatosi si pe cei neprihaniti. Am pierdut frica aceasta si in bisericile noastre. Pentru noi, Dumnezeu a devenit aceasta persoana la care fugim cand avem un necaz, sau o nevoie. Nu chiar si cei necredinciosi fac asta?
Iti voi pune o intrebare. Ai umbla cu o persoana de care nu iti place? Cel mai probabil ca nu. De ce? Pentru ca atunci cand umbli cu cineva, trebuie sa comunici, sa vorbesti. Umblam cu prietenii nostri, cu familia, dar aproape niciodata cu cineva de care nu ne place. Dumnezeu spune ”Rugati-va neincetat” 1 Tesaloniceni 5:16-18. Asta inseamna ca trebuie sa umblam cu Dumnezeu ca sa vorbim cu El. Sa umblam intotdeauna cu El. Atunci cand te plimbi cu cineva, ii spui bucuriile, necazurile, asteptarile, fricile… e o conversatie. Trebuie sa pasesti asa de aproape incat sa auzi persoana de langa tine chiar si cand sopteste. Asta e ceea ce trebuie sa facem. Trebuie sa umblam cu Dumnezeu, sa vorbim, ca sa stim ce iubeste si ce uraste. Sa avem o conversatie continua. Trebuie sa il cunoastem asa de intim incat sa nu iti mai doresti sa te desparti de acest Cristos. Inca 5 minute, vei cere, doar pana la magazin, mai hai un pic cu mine.
Niciodata nu vei cunoaste o persoana daca petreci doar 5 minute pe zi impreuna.
Tebuie sa luptam, nu cu arme fizice dar cu arme spirituale. Israelitii s-au rugat pana zidurile Ierihonului au cazut la pamant. Asta e puterea unei rugaciuni. Nu Dumnezeu are nevoie de rugaciunile noastre, ci noi avem! Noi suntem cei care beneficiem. Sotul tau, sotia ta, familia, prietenii, biserica…toti acestia au nevoie de rugaciunile tale. Si in primul rand, tu!
Suntem asa de slabi si asa usor cadem daca nu ne rugam. Nu te gandi nici un moment ca esti destul de puternic sa umbli singur. ”Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.” Matei 26:41
In zilele noastre avem nevoie de razboinici, care sunt gata sa lupte pe genunchi. Avem destui oameni morali in lumea asta. Destui oameni care repeta aceleasi cuvinte. Avem nevoie de barbati si femei adevarati, care lupta pentru Imparatia lui Dumnezeu. Trebuie sa stim cine e Regele nostru pentru a putea lupta pentru Imparatia Lui! El este Dumnezeul Dumnezeilor si Imparatul Imparatilor. El este Alfa si Omega. El se numeste pe sine Cel Atotputernic si El te cheama pe tine la lupta. Esti pregatit sa lupti? Semneaza contractul.
Fortele intunericului devin tot mai puternice pe zi ce trece, in timp ce crestinii nostri isi pierd puterea. Vedem mai multi crestini bucurandu-se de lumea asta cu poftele ei, decat de prezenta Regelui lor.

„Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: ‘’Întăreşte-te şi îmbărbătează-te!’? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9
Este timpul sa incetam a bea lapte ca bebelusii si sa incepem sa mancam hrana tare. Sfarsitul e aproape, iar noi inca ne jucam jocuri video, traind intr-o fantezie. Esti chemat pentru mai mult! Cat inca mai ai suflare in plamani, roaga-te! Nu din intamplare citesti articolul acesta astazi. Dumnezeu te vrea ca soldat si prieten. Hai, lupta pentru Imparatia Lui. Poti incepe astazi. Stabileste un timp si tine-te de ce ai stabilit. Fa-ti o strategie de atac. Va fi greu, cu siguranta. Poate nu vei sti ce sa te rogi. Dar staruieste. Continua. Nu te da batut. Intra in prezenta lui Dumnezeu. O data ce ai gustat asta, nu vei mai vrea sa o parasesti. Timpul nu o sa iti mai ajunga. Alege un mic coltisor din casa ta si fa-l un loc de rugaciune. ”Mare putere are rugaciunea celui neprihanit!”
Astazi e ziua ca sa devii un luptator al lui Dumnezeu.
”Drumul Slavei trece si pe la cruce, credinciosii stiu in GENUNCHI sa-l urce!”

Intra in armata lui Dumnezeu. Semneaza!

Scris pentru voi de sotul meu Edgar Maron. (Eu doar l-am tradus).

Multa putere de lupta va doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s