6. Biblia, viață pentru suflet

1 ianuarie. Un nou plan de citire a Bibliei. Anul acesta mă țin cu dinții de el. Citesc și până în decembrie ajung la Apocalipsa și bifez acest lucru pe lista mea.

Acest lucru se repetă cam în fiecare an.

Nu știu câte dintre voi sunteți în aceeași situație. Nu că nu citesc Biblia, dar îmi este foarte greu să mă țin de un plan. Și nu e bine. Dumnezeu e un Dumnezeu al ordinii, am văzut acest lucru zilele trecute. Și aici avem nevoie de disciplină.

De ce să citești Biblia?

Psalmul 1. Ești ca un pom sădit lângă un izvor. Orice om stă lângă un izvor și dacă nu stai lângă un izvor de viață vei sta lângă unul de moarte. Nu există cale de mijloc. Pentru a sta lângă izvorul vieții trebuie să stai lângă Dumnezeu, lângă al Său Cuvânt. Când nu stai lângă al Său Cuvânt bei apă dintr-un izvor stricat.

Noi suntem ca un burete. Dacă nu ne umplem de Adevăr, ne vom umple de deșeuri.

De ce să o memorezi?

Mintea noastră mereu se gândește la ceva. Așa e ea. Până ne mărităm ne gândim la băieți, după ne gândim la copii. Când zic ne gândim, zic visăm și ne îngrijorăm. Nu e bine. M-au tot întrebat fetele cum să facă nu se mai gândească la unul și la altul. Nu e simplu, dar pune-te și memorează versete. Eu așa am făcut. Nu mereu reușești, dar o metodă de a nu te mai gândi la tine și la nevoile tale e să te gândești la Cuvântul Său.

Cum încerc eu practic.

Zicem că azi citești 1 Petru. Un verset s-a apropiat de inima ta. Scrie-l pe o bucată de hârtie/carton și lipește-l undeva ”în cale”. Fă așa și mâine și în fiecare zi. Se poate învăța un verset pe zi. Repetă-l de 20 de ori și nu îl vei uita. Va fi mai greu la început, dar merge. Fă acest lucru cu cineva din casă. Faceți un concurs. Orice pentru a memora mai ușor.

Biblia practic.

Mai avem cam patru luni până la sfârșitul anului. Eu mi-am propus să termin de citit Biblia în acest timp. Am început luni. Pentru asta e nevoie să citești 10 capitole pe zi. Pare mult, dar dacă renunți la o oră de stat pe Facebook reușești. Dacă mai se înscrie cineva la a face asta, să îmi spună pentru a ne mai trimite un mesaj să vedem dacă am citit sau nu.

La tineret studiem textele după această metodă: https://www.crossway.org/blog/2016/03/interpreting-the-bible-in-three-simple-steps/. E simplă, dar dă roade. Pune cât mai multe întrebări pe text. E foarte important să ai un caiet lângă. Zilele următoare Ama va vorbi de ce înseamnă să ai un jurnal de părtășie.

Nu știu cum studiezi sau citești tu Biblia. Important e să o faci.

Dacă ai găsit o metodă bună de citire sau memorare, împărtășește-o cu noi.

Te îmbrățișez cu mare drag!

3 gânduri despre “6. Biblia, viață pentru suflet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s