4. Unde esti TIMPULE? Cui te-am dat?

Timpul. Cineva imi spunea ieri „Timpul este ireversibi. Esti pretioasa pentru mine, de asta ti-l dau. Ti-l dau cu bucurie”. M-am oprit o secunda sa analizez cuvintele. ”Timpul”. Parca am uitat cat de pretios e timpul. Timpul nu se mai intoarce. Timpul il dam lucrurilor importante pentru noi.. Intrebarea care vine e : ”Ce e important pentru mine?” ”Unde investesc majoritatea timpului meu?”

Nu am timp!
Aceasta este cu adevarat o problema. Mereu suntem prinsi la locurile de munca, activitati, prietenii, ingrijirea casei, cresterea copiilor si implinirea sotului… si daca mai apucam, si cate un capitol din Biblie sau o rugaciune de 2 minutele. Intreb din nou. Ce e cel mai important pentru mine? De ce atunci cand ziua imi e mai incarcata, primul lucru care am tendinta sa il elimin e… partasia personala cu Dumnezeu?

Fa-ti timp pentru prioritati!
Dumnezeu stie mai bine decat stiu eu, ce e important pentru mine. Citind din Cuvantul lui Dumnezeu putem vedea care sunt prioritatile stabilite de Dumnezeu pentru noi.
Ce este o prioritate? ”Dreptul de a ocupa primul loc ca importanță, ca valoare, ca demnitate; precădere, primordialitate, întâietate.” Citind aceasta definitie, despre ce poti spune ca e o prioritate in viata ta?

Cand citim Scriptura vedem care sunt acele activitati carora trebuie sa le dam intaietate
Imparatia lui Dumnezeu – Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu ( Matei 6:33)
Dragostea de Dumnezeu – Să-L iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată mintea ta şi cu toată puterea ta. (Marcu 12:30)
Dragoste pentru Isus – (Matei 10:37)
Isus Cristos – Coloseni 1:8
Lucrurile spirituale din cer – Coloseni 3:1-2
Telul spiritual – Filipeni 3:13-14
Dragostea – 1 Petru 4:8
Gloria lui Dumnezeu – 1Corinteni 10:30
Lucrurile eterne – 2Corinteni 4:18
Faptele bune – Titus 3:14

Uitandu-ma la aceste versete, incep sa imi pun intrebari serioase cu privire la prioritatile mele. Ce imi arata Biblia.. Viata trebuie sa fie centrata pe Cristos. Totul este despre El. Timpul pentru El. Sa avem un singur fel de gandire, si acela sa fie cel duhovnicesc.

Secretul unei vieti organizate este planuirea. Corrie ten Boom spune ” Nu te ruga cand iti vine, ci stabileste o intalnire cu Dumnezeu, si tine-te de ce ai stabilit”. Asta se aplica in totul. Nu lasa ca ziua sa treaca haotic. Sa te ia pe neasteptate. Planuieste-o. De la ora cutare pana la ora asta, stau pe genunchi. De la ora asta si pana la asta, imi invat copiii din Cuvantul lui Dumnezeu, etc. Stiu ca vietile noastre difera enorm, insa cred ca intr-o oarecare masura, toti putem sa ne planuim ziua.

Traieste in Lumina Eternitatii
Timpul nostru pe pamant este socant de scurt in lumina eternitatii. Suntem aici pentru o zi, iar apoi trebuie sa stam fata in fata cu Eternitatea. Este nebunesc sa pierdem acest pretios dar venit de la Dumnezeu. Hai sa fim intelepti cu viata asta asa de scurta fiind constienti ca intr-o zi vom sta in fata lui Isus Cristos, dand socoteala de ce am facut in acest trup. Acum e timpul sa iti stabilesti prioritatile si sa te tii de ce ai stabilit in urmatoarele zile, luni si ani.
Ia-ti ceva timp in seara aceasta sa te pui pe genunchi inaintea lui Dumnezeu sa marturisesti nesabuinta cu care ti-ai petrecut timpul. Roaga-L sa te ajute sa descoperi care e viziunea Lui cu privire la prioritatile din viata ta si cere-i putere.
Acum, petrece un timp neintrerupt la masa ta si pune pe o foaie cum poti sa iti schimbi viata in lumina prioritatilor. Cu puterea lui Dumnezeu poti sa fii o femeie puternica, duhovniceasca, harnica, spirituala, care are clar setate prioritati care Il onoreaza si glorifica pe Dumnezeu!

Doamne, marturisesc nesabuinta cu care mi-am pierdut timpul si cu care am lovit in atatea oportunitati oferite de Tine. Te rog, ajuta-ma sa descopar care este viziunea ta cu privire la prioritatile din viata mea si da-mi putere sa fac ceea ce trebuie sa fac. ”Nu tind spre o viata lunga, ci una implinita, asemnea Tie Doamne Isuse”! Amin

Dragilor, pentru a fi cat mai eficiente, ne-am gandit de asemenea ca nu ar strica cateva sfaturi practice despre timp. Le veti gasi in acest articol:

https://comoarafeminitatiibiblice.wordpress.com/2016/09/01/sfaturi-practice-cum-sa-mi-gestionez-timpul/

6 gânduri despre “4. Unde esti TIMPULE? Cui te-am dat?

 1. Pingback: Sfaturi practice: cum sa-mi gestionez timpul – Comoara feminitatii biblice

 2. Fetelor, vreau să fiți binecuvântate și să nu vă opriți nicio secundă din această lucrare! Dumnezeu cu siguranță v-a trimis aici pentru atâtea suflete feminine însetate! cu Domnul înainte!
  Aș putea ști autorul citatului? ”Nu tind spre o viata lunga, ci una implinita, asemnea Tie Doamne Isuse”!

  Apreciază

 3. Maria

  Minunat articolul ! Minunat grupul acesta !!!
  Este minunat cum lucreaza Dumnezeu ! Exact la aceasta etapa a vietii suntem si noi 🙂 In reorganizarea timpului pretios pe care il avem ptr a fi mult mai aproape de El.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s