3. Dumnezeu e un Dumnezeu al ordinii

Dragele mele, astazi voi scrie cateva cuvinte despre ordine. Ordinea din camera ta, din casa ta daca esti casatorita.
E un subiect destul de sensibil dar important, care poate schimba radical viata ta. Unele fete/femei au asta in sange. Nu e o disciplina pentru ele. Insa pentru altele, cum sunt si eu, e o disciplina zilnica. A trebuit sa lupt intotdeauna ca in jurul meu sa fie ordine. Nu a venit intr-un mod natural, desi mama si tata sunt cei mai ordonati oameni pe care ii cunosc.
Vorbele mamei mele imi rasuna in minte si acum: ” Fiecare lucru trebuie facut la timp. Ce poti face azi, nu lasa pe maine. Nu lasa lenea sa te controleze”. Cuvintele ei ma duc cu gandul la boala numita ”amanare”. Fac maine, Impatur deseara, etc. Un prieten de-al meu a spus ” Am avut de scris un proiect despre amanare. Atata l-am amanat ca nu l-am mai scris niciodata”. Aveti grija dragele mele sa nu va lasati amagite.
Inca dinainte sa ma casatoresc am observat un lucru foarte interesant. Perioadele in care viata mea spirituala era organizata, totul era organizat, iar camera ordonata. Insa atunci cand in mine era un haos spiritual, la fel si locul unde stateam era. Incearca sa fii atenta si tu la asta. De cele mai multe ori, camera/casa iti vobreste despre starea ta interioara. E ca o oglinda a sufletului.
Mai mult de atatat, cand te uiti in creatie, nu poti sa nu observi o ordine desavarsita. Planetele nu sunt asezate haotic, ci fiecare la locul ei. Dumnezeul nostru e un Dumnezeu al ordinii.
”Totul trebuie sa fie facut asa cum se cuvine si in ordine”. 1 Cor 14:40
Am sa inchei cu un scurt sfat pentru fetele casatorite. Ceva ce am invatat si eu dupa casnicie. Stiu ca tendinta e ca Livingul sa fie intotdeauna aranjat si ordonat in cazul in care vin musafiri, insa eu va indemn sa aveti grija in special de Dormitor! Dormitorul intotdeauna trebuie sa fie cel mai curat loc din casa. Atunci cand intri acolo, sa poti sa te odihnesti. Sa tragi aer in piept si aerul sa fie curat. Sa iti poti cultiva relatia cu sotul tau, astfel cultivand-o si cu Dumnezeu.
Nu uitati, avem un Dumnezeu al ordini! Noi cum suntem?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s